Постійно діючий
ТРЕТЕЙСЬКИЙ СУД
при Асоціації Українських банків

Третейським судом при АУБ розглянуто позов ТОВ «Агрохім-партнер»

В жовтні 2018 року третейським судом при АУБ був розглянутий та частково задоволений позов ТОВ «Агрохім-партнер» ( м.Суми) до ТОВ «Б.» ( м.Київ) про стягнення заборгованості за договором поставки на суму 395439 грн.

          28.11.2018 року Північним апеляційним господарським судом у справі № 873/8/18 була задоволена заява позивача про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду/

          Нагадуємо, що третейський суд при АУБ має право розглядати всі спори, що віднесені ст.6 Закону України «Про третейські суди» до підвідомчості третейського суду, а не тільки спори за участю банків.

          Третейський збір за розгляд спорів у третейському суді при АУБ менший, ніж судовий збір за розгляд спорів у державному суді , є незмінним с 2005 року та складає 1% ціни позову +400 грн., але не більш ніж 25500 грн.

          Відомості про склад суддів третейського суду при АУБ  розміщені на цьому сайті. Судді Третейського суду при АУБ відповідають вимогам ст. 18 Закону України "Про третейські суди". Список суддів зареєстрований у передбаченому законом порядку. Всі судді третейського суду, включаючи голову третейського суду, не знаходяться в трудових відносинах з засновником третейського суду (АУБ), не зобов’язані виконувати статут АУБ, є незалежними від засновника. 

          Відповідно до ст. 25 Закону України «Про третейські суди» та Положення про витрати, що пов’язані з вирішенням спору в постійно діючому Третейському суді при АУБ,  судді третейського суду отримують гонорар після розгляду справи виключно із суми  третейського збору незалежно від того на чию користь вирішать спір.

          Третейський суд при АУБ на сайті надає повну інформацію про свою діяльність, регулярно розміщує огляди судової практиці державних судів, пов’язаної з оцінкою третейського розгляду спорів.

aub logo 100 cropped logo
 
 
 
 

При використанні матеріалів Третейського суду при АУБ цитуванння веб сторінки є обов'язковим

Сopyright © 2019.