Постійно діючий
ТРЕТЕЙСЬКИЙ СУД
при Асоціації Українських банків

Мирові угоди у Третейському суді при АУБ

  

          09.03.2021 року ухвалою третейського суду при АУБ затверджена мирова угода між позивачем (ТОВ «Нор-Ест-Агро») та відповідачем (Фермерське господарство Агроінвестпроект-2005»)  про врегулюванню боргу за поставку товару, за якою відповідач зобов’язується сплатити основну суму заборгованості  за поставку товару, а інші  вимоги  позивача  щодо стягнення  пені,  штрафи, інфляційних припиняються після погашення основної суми заборгованості.

         23.03.2021 року ухвалою третейського суду при АУБ затверджена мирова угода між позивачем (ТОВ «Нор-Ест-Агро») та відповідачем (ПАТ «Селена» про врегулюванню боргу за поставку товару, за якою відповідач зобов’язується сплатити основну суму заборгованості  за поставку товару, а інші  вимоги  позивача  щодо стягнення  пені,  штрафи, інфляційних припиняються після погашення основної суми заборгованості.

          За рік третейським судом при АУБ було затверджено 3 мирових угоди , у двох інших випадках відповідачі сплатили борг визнаний рішенням третейського суду добровільно.

        Третейський суд при АУБ розглядає спори не тільки за позовами банків, але і інших юридичних або фізичних осіб, які передбачили у договорах третейське застереження про розгляд спорів в третейському суді при АУБ, приклад якого наведений у https://tretsud.aub.org.ua/index.php/18  

         Ставки третейського збору за розгляд позовів у третейському суді при АУБ залишаються  незмінними з 2007 року та меншими, ніж судовий збір у державному суди та складають  1% ціни позову + 400 грн, але не більш ніж  25500 грн.

        Для порівняння : у державному суді   судовий збір  складає 1,5% ціни позову , але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму (ПМ), який зараз складає 2270 грн та не більше 350 розмірів ПМ.

        Третейський суд розглядає позови до відповідачів, що знаходяться (зареєстровані) у різних областях України. Для розгляду позову у державному суді необхідно подати позов до місцевого суду за місцем реєстрації відповідача.

        Розгляд позовів у Третейському суді при АУБ займає менше часу, ніж у державному суді та триває у середньому один – два місяця від дня реєстрації позову.

        Рішення третейського суду може містити нарахування відсотків на суму боргу до дня фактичного виконання рішення третейського суду виконавчою службою .

        Рішення третейського суду не може бути перевірено та скасоване по суті. Законом передбачені обмежені випадки скасування рішення третейського суду лише з процесуальних підстав. Рішення третейського суду не може бути оскаржене у касаційному порядку.

         Рішення третейського суду виконуються виконавчою службою у тому ж порядку, що і рішення державного суду, за наказами виданими за відповідною заявою стягувача Півничним апеляційним господарським судом відносно юридичних осіб або ФОП, та Київським апеляційним судом відносно фізичних осіб.

 

 

         Починаючі з 2007 року третейським судом при АУБ розглянуто більш 65000 позовів.

 

aub logo 100 cropped logo
 
 
 
 

При використанні матеріалів Третейського суду при АУБ цитуванння веб сторінки є обов'язковим

Сopyright © 2019.